top of page

61 bedrijfsunits aan de Staalweg in Alphen a/d Rijn

Bijgewerkt op: 12 sep. 2023

Aan de Staalweg in Alphen a/d Rijn zijn 61 bedrijfsunits gerealiseerd. Dit project is een gezamenlijke ontwikkeling van BouwConstruct en Aannemingsbedrijf Van der Vlist. Op zelf aangekochte grond worden projecten ontwikkeld, gerealiseerd en verkocht, zoals dit project aan de Staalweg. Deze units zijn allemaal verkocht en deze zijn in het laatste kwartaal van 2022 allemaal opgeleverd.


Februari 2022

Eind 2022 hebben wij de 61 units in zijn geheel opgeleverd. Ondanks we in tijd stagnatie hadden met de infra heeft de oplevering aan de kopers met begrip en tevredenheid plaats gevonden. Januari 2023 hebben wij het terrein verder ingericht en afgemaakt. Hierbij gerealiseerd een bedrijventerrein met riante opzet waar goed gebruik van wordt gemaakt.



December 2022

Inmiddels zijn alle units opgeleverd.


November 2022

De eerste 20 units worden medio november (week 46) opgeleverd.


September 2022

Er wordt volop gewerkt aan de terreininrichting. Zodra de NUTS-voorzieningen zijn aangebracht, wordt het straatwerk verder afgemaakt en de verlichting aangebracht. De casco-units worden binnen gereed gemaakt voor oplevering. Diverse bouwkundige werkzaamheden worden uitgevoerd.


September 2022

Dit project loopt op z'n eind. De units staan en we zitten in de afbouwfase. Er is een start gemaakt met de bestrating. We zijn nu afhankelijk van de aansluitingen van de NUTS-bedrijven. Zodra die gereed zijn, kunnen we de opleveringen gaan inplannen. We streven naar eind oktober.



Mei 2022

De bouw verloopt nog steeds voorspoedig. Het casco is gereed en de aannemer is nu volop bezig met de ruwafwerking. Blok 1 en 2 zijn inmiddels voorzien van de sandwich gevelpanelen, dakisolatie en dakbedekking. In week 22 zullen daar de eerste gevelkozijnen en overheaddeuren geplaatst worden. Dit betekent dat het eerste blok daarmee wind- en waterdicht is. Daarna volgen binnen direct de trappen en de meterkasten.


In week 23 begint de firma Spelt met de voorbereiding van de riolering en de mantelpijpen voor de aanleg van de NUTS. Week 25 zal firma Voskuilen namens Liander en Oasen op het terrein starten met de aansluiting van elektra en water. DataFiber verzorgt gelijktijdig de glasvezelaansluitingen voor in de units (voor zover van toepassing). Zodra dit gereed is zal nog net voor de bouwvak een start worden gemaakt met de aanleg van de bestrating, straatverlichting en tuinen. Met de verwachte doorlooptijd is de prognose om medio oktober 2022 op leveren. Dit is nog steeds een indicatie.


April 2022

Eén van onze medewerkers Pablo heeft weer drone-foto's gemaakt van de voortgang. De wanden en vloeren worden geplaatst.



Maart 2022

Er wordt hard gewerkt met het plaatsen van de kalkzandsteen wanden. Hiervoor zetten we onze eigen rupskraan van ons kraanverhuurbedrijf in.


Februari 2022

Bij blok 1 zijn inmiddels de funderingen gestort en zijn ze bezig met het aanleggen van de riolering. Daarna worden de werkzaamheden gereed gemaakt zodat de natte betonvloeren gestort kunnen worden. Vervolgens gaan we in week 9 starten met het verlijmen van de eerste kalkzandsteen wanden.



Januari 2022

In week 2 is zijn door heibedrijf N. Wijfjes de heiwerkzaamheden gestart.


Comments


bottom of page