top of page

Betonwerk Amsterdam-IJburg

Bijgewerkt op: 28 nov. 2023

In Amsterdam-IJburg zijn we in opdracht van Van Wijnen Harderwijk B.V. gestart met de ruwbouw van een project wat bestaat uit 60 appartementen ten behoeve van de sociale huursector en een jongeren Talent Centrum.


Wij gaan ons bezighouden met het monteren, gebruiksklaar opleveren van de fundering, ruwbouwconstructie en het plaatsen van de HSB-elementen. Op de foto’s is te zien dat we met de fundering zijn gestart, welke opgesplitst is in vier fasen, omdat we daar met verschillende niveaus te maken hebben.


November 2023

De dakvloer wordt in week 47 en 48 gestort. Het hoogste punt wordt 23 november door de aannemer geregeld. Begin 2024 zal de zwevende vloer van het poppodium worden gestort.


Augustus 2023

Afgelopen weken hebben we met het kantelframe alle hoge wanden geplaatst. We zijn begonnen met het bouwen van de ondersteuning voor de breedplaatvloeren.


Kantelframe

Hierbij een aantal foto's van het kantelframe. In verband met de lengte van de wanden, moesten ze horizontaal vervoerd worden en op het project dienden ze verticaal gedraaid te worden en dit gebeurde met een zogeheten kantelframe.


Maart 2023

De fundering in IJburg, wordt vanwege het hoogteverschil in verschillende stadia gestort.

In nauw overleg met de uitvoering optimaliseren we de storts en de voortgang. De aankomende twee weken wordt de fundering afgerond en kunnen we ons richten op de begane grond vloer welke over vier weken op de planning staat. Aansluitend gaan we de box in boxbekisting optrekken. Dit is een akoestisch ontkoppelde ruimte, die los op zichzelf staat. Momenteel zijn we druk bezig met de engineering van de wandbekisting.


Maart 2023


Maart 2023

Afgelopen week zijn de heipalen opgestort, en volgende week vrijdag worden de grote poeren (waaronder een kraanpoer) gestort. Hier hebben we eerst een druklaag (werkvloer) aangebracht, welke nu voorzien wordt van de wapening en het stelframe t.b.v. de torenkraan. Het 7 ton wegende element wordt met een 130 tons telescoopkraan op z’n plek gehesen.


Comments


bottom of page