top of page

Betonwerk voor zorgstudio's Voorschoten

Bijgewerkt op: 6 okt. 2023

Aannemingsbedrijf Van der Vlist voert in opdracht voor Ouwehand Bouw het betonwerk uit voor de nieuwbouw van zeventig zorgstudio's in Voorschoten. Het werk omhelst de funderingen, wanden, breedplaatvloeren en prefab balkonplaten.


In het centrum van de wijk Bosgeest te Voorschoten ligt het Woonzorggebouw Foreschate, gebouwd in de jaren zeventig, omringd door een zorgvuldig ontworpen groen. De zorgpartij Topaz huurt het pand en wil de continuïteit van de zorg in de gemeente waarborgen. Dit stelt nieuwe eisen in de indeling en inrichting van het complex vandaar dat gekozen is voor gedeeltelijk sloop/nieuwbouw en renovatie. Ouwehand Bouw is de hoofdaannemer op dit project.


De bewoners van Topaz Foreschate wonen tijdelijk in Groenhoven, één van de negen locaties van Topaz in Leiden. Eind 2023 verhuizen zij terug naar het nieuwe Foreschate.


Februari 2023

Afgelopen week heeft Pablo weer mooie foto's gemaakt van de voortgang.Januari 2023

Dinsdag 17 januari is het tweede gedeelte van de vloeren van de tweede verdieping gestort. Op deze foto's is mooi te zien hoe dat in z'n werk gaat. Ron en Matthew zijn voor ons hier aan het werk.


Oktober 2022

De wanden van de eerste verdieping zijn geplaatst.


September 2022

De volgende fase van de funderingen is gestort.


September 2022

Wij zijn in week 33 gestart met de fundatie. De fundering wordt in drie fases gestort. Onze collega Pablo heeft dronefoto's gemaakt van de eerste fase van de fundering.


Ook onze collega Sidney heeft foto's gemaakt, maar dan vanaf ooghoogte.Comments


bottom of page