top of page

Betonwerk Weespersluis

Bijgewerkt op: 28 nov. 2023

In het waterrijke Weespersluis tussen Weesp en het IJsselmeer komen in totaal (gefaseerd) zo’n 2.750 woningen. In slechts een derde deel van het gebied staan straks woningen. De rest blijft open voor water en een aantal natuur(parken). Weespersluis bestaat uit drie wijken met elk een eigen karakter: Lanenrijk, Waterrijk en Vechtrijk. Adriaan van Erk bouwt hier een winkelblok plus appartementen waarvoor wij het complete betonwerk mogen uitvoeren.


Dit bestaat uit de fundatie (kraanpoer t.b.v. de bouwkraan, sprinklerput, drie liftputten, traforuimte, poeren en funderingsbalken), vloeren, breedplaatvloeren, natte wanden en prefab wanden.


November 2023

Dit werk is technisch gereed. Ook de laatste poetswerkzaamheden zijn gereed. Medio februari komen we hier nog terug om ook de sparing te dichten waar nu nog de torenkraan staat.


Augustus 2023

De bouw van de derde verdieping is in volle gang. Medio september zullen de vloeren gestort zijn. Eind augustus gaan we verder met de wanden van de vierde verdieping. Op de begane grond halen we momenteel de ondersteuning weg. Daarna starten we met het nalopen van de wanden.


Februari 2023

We zijn gestart met het betonwerk voor Project fase XA1 in Weesp. De werkzaamheden zijn eind 2022 opgestart en we zijn nu druk bezig met de funderingswerkzaamheden. De foto's laten zien wat voor omvang het werk heeft. Wij hebben het casco aangenomen. Aankomende week zullen de laatste funderingsbalken gestort worden, en gaan we starten met het leggen van de begane grondvloeren.


Januari 2023

Voor de Kerst is de kraanpoer en de vloer van de sprinklerput gestort. Nu zijn we bezig met de wanden van de sprinklerput en de poeren en funderingsbalken. Op dit werkt lopen Marco en Martin.
Comments


bottom of page