top of page

Cursus aanslaan van lasten

In het kader van veiligheid, wij zijn vca** gecertificeerd, organiseren wij op eigen terrein voor onze vaste medewerkers en zzp'ers die veel voor ons werken een cursus 'aanslaan van lasten'. Opleidingscentrum voor Verticaal Transport verzorgt voor ons de cursus en de deelnemers hebben aan het einde van de dag een certificaat.


Deze training is bedoeld voor bouwplaatsmedewerkers die de kraanmachinist assisteren bij het aanslaan van de last, het verplaatsen van de last en het afslaan van de last. Tijdens deze training leren de deelnemers alle facetten om de machinist veilig te assisteren. Op een bouw is het al snel de gewoonte om de machinist even te assisteren en na het volgen van deze training, gaat dat ook verantwoord.


Vrijdag 20 januari 2023 heeft de eerste groep medewerkers de cursus met succes afgerond. Het praktijkgedeelte konden wij met inzet van onze eigen telescoopkraan van Kraanverhuur Van der Vlist BV op eigen terrein verzorgen. Er volgen de komende weken nog drie cursusdagen en daarna hebben al onze medewerkers een certificaat voor het veilig aanslaan van lasten.


Comments


bottom of page