top of page

Peter van der Vlist neemt betoncentrale Zoeterwoude over

Bijgewerkt op: 20 jan. 2023

Alphen aan den Rijn/Zoeterwoude - Peter van der Vlist Holding uit Alphen aan den Rijn is verheugd te melden dat Van der Vlist per 1 oktober de betoncentrale van Cementbouw in Zoeterwoude heeft overgenomen. Hierbij wijzigt de naam in Van der Vlist Betoncentrale BV. De locatie blijft aan de Hoge Rijndijk.


De aankoop van de betoncentrale is een verrijking van de activiteiten van de Peter van der Vlist Holding. Hieronder vallen al Aannemingsbedrijf Van der Vlist, Kraanverhuur Van der Vlist, BouwConstruct en Van der Vlist Vastgoed. “Wij maken hiermee onze dienstverlening nog completer. Naast dat wij onze klanten van beton voorzien, hebben wij tevens de productie van beton voor onze eigen bouwprojecten in eigen beheer”, aldus directeur Peter van der Vlist. Voor hem was een eigen betoncentrale een langgekoesterde wens.


De nieuwe naam en logo van de betoncentrale.


Kennis en kunde blijft in huis

Voor de huidige klanten van de betoncentrale verandert er weinig, behalve de naam. Zij kunnen blijven vertrouwen op minimaal de kwaliteit en service zoals ze gewend zijn. Ook de huidige productiemedewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaar. Daarmee blijft de kennis en kunde in huis.


Qua organisatie verandert er wel het een en ander. Van een grote overkoepelende organisatie, gaat de productielocatie over naar een platte organisatie met korte lijnen en een laagdrempelige bedrijfscultuur. Van der Vlist: “Ons motto is persoonlijk klantcontact, kwaliteit en vakmanschap.”

Het nieuwe managementteam van Betoncentrale Van der Vlist voor de centrale (v.l.n.r.): Peter van der Vlist, Appie Naji en Monique van de Groep.


Nieuw managementteam

Van der Vlist heeft een nieuw managementteam aangesteld die de betoncentrale optimaal en toekomstbestendig gaat inrichten. “Wij gaan onder andere het wagenpark moderniseren volgens de meest recente milieu-eisen. Ik ben onder de indruk van het ervaren team wat er al jarenlang werkt en kijk uit om met deze mensen verder samen te werken aan een gezond bedrijf.”

De Holding gaat begin 2023 investeren in 4.000 vierkante meter zonnepanelen en hiermee is het streven om de Holding, inclusief de Betoncentrale, energieneutraal te maken.


De nieuwe website van de betoncentrale: www.vdvlistbeton.nl

Comments


bottom of page